Bloedtest totaal profiel XL
score 9/10 744 reviews
|
|
Voor maandag 16u besteld, maandag verzonden in |
|
Verzending per brievenbuspakket | |
Klantenservice voor vragen |
Inzicht in je gezondheid met een uitgebreide bloedtest: totaal profiel XL
Het totaalprofiel XL is een uitgebreid bloedonderzoek waarmee gezondheidsrisico's al in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord. Hoe staat het met mijn gezondheid? Heb ik een tekort aan essentiële vitamies en mineralen? Zorgt mijn cholesterol voor een extra gezondheidsrisico? Met een uitgebreid bloedonderzoek worden dezen en nog veel meer gezondheidsvragen beantwoord. Fijn om te weten wat goed is en vooral ook waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Je ontvangt samen met de uitslag van het onderzoek persoonlijk en concreet leefstijladvies waarmee je direct aan de slag kunt.
Waar bestaat een uitgebreid bloedonderzoek uit?
Een uitgebreid bloedonderzoek bestaat uit de volgende onderdelen.
- Vitamines en mineralen: IJzer, Foliumzuur, Vitamine D, Vitamine B6, Vitamine B12
- Gezondheid hart en bloedvaten: Cholesterol, HDL Cholesterol, LDL Cholesterol, Cholesterol ratio, Triglyceriden, Hs-CRP
- Bloedsuiker: HbA1c
- Lever & nieren: Kreatinine, Gamma GT, ALAT
- Schildklier: TSH
De stappen bij een bloedtest:
Jouw bloedtest snel in huis, bestel op werkdagen voor 16.00 uur en jouw test wordt dezelfde dag verzonden.
Neem eenvoudig thuis de test af en stuur deze gratis retour.
Ontvang binnen 6 werkdagen jouw persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.
Bekijk wat het resultaat voor jou betekent en ga aan de slag met jouw persoonlijke adviezen.
Het resultaat van een preventief bloedonderzoek
Zes dagen na het afnemen en retour sturen van je bloedtest ontvang je het resultaat via een beveiligd bericht. In het onderzoeksresultaat worden alle 13 onderdelen van de bloedtest, vaak ook biomarkers genoemd, afzonderlijk uitgelegd en vervolgens wordt je voorzien van persoonlijk leefstijladvies. Met een aantal van deze biomarkers zul je bekend zijn, van anderen weet je misschien niet precies welke rol ze spelen in het lichaam. Daarom wordt bij elk onderdeel van de test begrijpelijk uitgelegd wat de functie van de biomarker is, welke bloedwaarde bij jou gemeten is en wat deze waarde betekent voor je gezondheid.
Met deze informatie weet je wat goed is en vooral ook waar nog verbetering mogelijk is. Op basis van jouw onderzoeksresultaat krijg je daarom een aantal persoonlijke leefstijl adviezen. Met dit advies kun alle onderdelen uit de uitgebreide bloedtest optimaliseren.
Snelle en goede service, prima product
De levering van de test was heel snel. Het gebruik was makkelijk en ik had sneller dan verwacht mijn uitslag binnen. Dus al met al top service. - M. uit Oude-Tonge
Waarom Mijnlabtest.nl
Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Bloedtest totaal profiel XL
- Het totaalprofiel XL is een veelzijdig preventief gezondheidsonderzoek
- Je krijgt met een uitgebreid bloedonderzoek al in een vroeg stadium inzicht in mogelijke gezondheidsrisico’s
- Deze uitgebreide bloedtest richt zich op gezondheidsaspecten die te maken hebben met preventie. De test meet bijvoorbeeld: vitaminen, mineralen, vetten en afvalstoffen in het lichaam
- Het testresultaat laat zien of je bloedwaarden op deze onderdelen op peil zijn of dat er sprake is van een tekort.
- Samen met de uitslag ontvangt je persoonlijk en concreet leefstijladvies. Je kunt direct aan de slag met het verbeteren van je bloedwaarden.
Wat is een uitgebreid bloedonderzoek?
Het totaalprofiel XL is een compleet preventief gezondheidsonderzoek. Zo krijg je een breed beeld van je gezondheid. Deze uitgebreide bloedtest richt zich op gezondheidsaspecten die te maken hebben met preventie zoals vitaminen, mineralen, vetten en afvalstoffen in het lichaam. De uitslag laat zien of je bloedwaarden op deze onderdelen op peil zijn of dat er sprake is van een tekort. Samen met de uitslag ontvangt je persoonlijk en concreet leefstijladvies dat je kan helpen bij het verbeteren van je bloedwaarden.
Met een uitgebreid bloedonderzoek worden verschillende biomarkers onderzocht voor een zo compleet mogelijk beeld van je gezondheid. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de onderdelen die in dit onderzoek getest worden.
Kan je zomaar een bloedonderzoek laten doen?
Sommige mensen vragen zich af of je zomaar een bloedonderzoek kunt laten doen. Ja dat kan, verschillende preventieve bloedonderzoeken kun je zelf aanvragen. Je hoeft hiervoor niet eerst naar een huisarts.
Er is een verschil tussen preventief medisch bloedonderzoek en medische onderzoeken bij klachten. Preventief bloedonderzoek is bedoeld om vroegtijdig mogelijke gezondheidsrisico’s vast te stellen. Je krijgt bijvoorbeeld belangrijke informatie over vitamines, mineralen of cholesterol. Mocht er sprake zijn van een gezondheidsrisico, in een vroeg stadium kan leefstijlverandering vaak helpen voorkomen dat klachten verergeren. Je doet een preventief bloedonderzoek als er geen sprake is van medische klachten. Ervaar je wel medische klachten, dan wordt je geadviseerd om een arts te raadplegen. Mocht het zijn dat dat de uitslag van een preventief bloedonderzoek aanleiding geeft voor vervolgonderzoek, wordt je ook geadviseerd een arts te raadplegen.
De analyse van een laboratorium onderzoek
Bij een bloedtest wordt jouw sample in een medisch laboratorium onderzocht. Er wordt bij de analyse gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en de onderzoeksresultaten worden altijd gevalideerd door een biochemicus. Zo weet je dus zeker dat het onderzoek van jouw sample zorgvuldig is verlopen.
Bespreek de uitslag van je bloedtest met een arts
Na alle gezondheidsonderzoeken van Mijnlabtest ontvang je een rapport waarmee je direct aan de slag kunt. Ook is het mogelijk je uitslag te bespreken met een arts.
Bij een uitgebreid bloedonderzoek wordt gekeken naar 22 onderdelen in het bloed. Benieuwd hoe de uitslagen van deze onderdelen zich tot elkaar verhouden en wat dit betekent voor je gezondheid? Het is interessant om hier in gesprek met een arts naar te kijken alle onderdelen van de test. Met name om te weten te komen hoe de resultaten van alle verschillende onderdelen zich tot elkaar verhouden en wat dit betekent voor je gezondheid. Maar ook bij specifieke vragen of een uitslag die precies uitkomt op de grens van het goede bereik. In gesprek met een arts kan hier dieper op worden ingegaan. Bespreek je jouw uitslag graag met een leefstijlarts? Je kunt een consult met onze arts direct toevoegen aan je bestelling.
Bloedtest vitamines en mineralen
Wanneer je preventief bezig bent met je gezondheid spelen vitamines en mineralen een belangrijke rol. Ze zijn onder meer belangrijk voor het immuunsysteem, onze groei en om vermoeidheid te voorkomen. Met een bloedtest vitamines en mineralen kunnen eventuele tekorten in een vroeg stadium worden opgespoord. Met deze test wordt daarom gekeken naar de vitamines D, B6, B12, foliumzuur en ijzer.
Vitamine D hebben we nodig voor sterke en gezonde tanden en botten. Onze huid is met voldoende zonkracht zelf in staat om vitamine D aanmaken, maar de kans is groot dat we door gebrek aan zon in de herfst- en wintermaanden een tekort krijgen.
We hebben vitamine B6 nodig voor de vorming van bloedcellen, een goed werkend centraal zenuwstelsel en immuunsysteem en een optimaal verloop van de stofwisseling. Een langdurig tekort aan vitamine B kan mogelijk bijdragen aan bloedarmoede of een verminderde weerstand.
Vitamine B12 halen we uit dierlijke producten. Het zorgt voor een goede weerstand en goede werking van het zenuwstelsel. Ook speelt vitamine B12 een rol bij de stofwisseling van foliumzuur. Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot klachten zoals depressiviteit, tintelingen, zware vermoeidheid en concentratiestoornissen.
Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de werking van onze zenuwen en de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Inname van foliumzuur is ook belangrijk voor zwanger vrouwen; bij een tekort aan foliumzuur heeft het ongeboren kind een verhoogde kans op een hazenlip, open ruggetje, of gespleten verhemelte. Bij een tekort aan foliumzuur kunnen verschillende voedingstoffen mogelijk slechter worden opgenomen wat kan leiden tot gewichtsverlies en vermoeidheid.
We hebben ijzer nodig voor het vormen van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen. Deze cellen vervoeren zuurstof door ons lichaam. IJzer draagt ook bij aan een goede werking van ons afweersysteem. Om ervoor te zorgen dat deze processen optimaal verlopen is het belangrijk dat er geen ijzertekort ontstaat.
Een preventief bloedonderzoek van het goede en slechte cholesterol
Deze test geeft een volledig beeld van cholesterol. Je krijgt direct inzicht in het totaal cholesterol (TC), HDL cholesterol en het LDL cholesterol, triglyceriden en Hs-CRP. Een hoog cholesterol kan het risico op hart en vaatziekten verhogen. Vooral de verhouding, risico index, tussen HDL en LDL cholesterol geeft een goed beeld van de gezondheid van je bloedvaten. Het goede soort cholesterol, HDL, zorgt ervoor dat het slechte soort cholesterol, LDL, wordt afgevoerd naar de lever zodat het zich niet kan ophopen aan de wanden van je bloedvaten. LDL cholesterol verhoogt je bloeddruk en de kans op hart- en vaatziekten. Een hoog HDL niveau is in tegenstelling tot een hoog LDL niveau positief; het helpt het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Ook het triglyceriden niveau wordt gemeten. Triglyceriden is een type vet waarin ons lichaam energie opslaat. Een hoog triglyceriden niveau kan ook het risico op hart en vaatziekten verhogen, het is dus gunstig als dit niveau zo laag mogelijk gehouden wordt door middel van een gezonde leefstijl.
Werking van nieren en lever
Creatinine is een afvalproduct van je spieren. Je nieren zorgen ervoor dat deze stof uit het bloed verwijderd wordt. Een hoog creatinine niveau toont aan dat de nieren beschadigd zijn, ze kunnen de stof niet meer goed uit het bloed halen. Het is mogelijk dat de verhoging van tijdelijke aard is; door bijvoorbeeld een val kunnen de spieren beschadigd zijn waardoor er meer spierafbraak dan gewoonlijk is.
ALAT is een enzym en komt vooral voor in levercellen. Bij beschadiging van levercellen lekken deze enzymen uit de lever en komen ze in het bloed terecht. Als er in het bloed een hoog niveau ALAT wordt gemeten, kan dit duiden op beschadiging van de lever. Ook het enzym Gamma GT geeft informatie over de lever, evenals de galwegen. Het is mogelijk dat het Gamma GT niveau iets verhoogd is door medicijnen en / of alcohol. Als het niveau flink verhoogd is kan dit wijzen op alcoholmisbruik of problemen met de afvoer van galvloeistof, bijvoorbeeld bij galstenen.
Bloedsuiker HbA1c test
Met het resultaat van een HbA1c test krijg je inzicht in het gemiddelde van je bloedsuikerspiegel gedurende één tot drie maanden voor de bloedafname. Een te hoge bloedsuiker kan schade toebrengen aan je organen en hart- en bloedvaten en geeft een groter risico op infecties. In je bloed bindt bloedsuiker aan hemoglobine, een eiwit in rode bloedcellen. De bloedsuiker plakt vast totdat de rode bloedcel na een levensduur van twee tot drie maanden wordt vervangen. De HbA1c-waarde geeft aan hoeveel hemoglobine de afgelopen twee tot drie maanden met bloedsuiker is beplakt. Ook je hs-CRP niveau, wat laaggradige ontstekingen blootlegt, wordt binnen deze test gemeten. In tegenstelling tot acute ontstekingen met duidelijke klachten bestaan er ook milde ontstekingen die niet gepaard gaan een reactie van pijn of koorts. Deze laaggradige ontstekingen kunnen echter lange tijd blijven sluimeren en zorgen voor schade aan de bloedvaten. Een gevolg hiervan is dat het slechte LDL cholesterol zo makkelijker aan de wanden kan vastkleven.
Test de werking van je schildklier
Je stofwisseling zorgt ervoor dat de voedingsstoffen en calorieën die je binnenkrijgt omgezet worden in stoffen die je lichaam kan gebruiken. Door de TSH waarde te meten krijg je inzicht in de werking van je schildklier. Als een schildklier goed werkt maakt deze steeds precies genoeg schildklierhormonen (T3 en T4) aan. Het is echter mogelijk dat er iets mis in met de aangifte of de afgifte van de schildklierhormonen, waardoor de stofwisseling niet optimaal verloopt. TSH zit in deze uitgebreide bloedtest.
Optioneel: bloedbeeld groot toevoegen aan je bestelling
Het onderzoek bloedbeeld groot wordt vaak gedaan in combinatie met het totaalprofiel XL. Bij een laag ijzergehalte is het bijvoorbeeld goed om te weten hoeveel hemoglobine jouw bloed bevat of je iwl bij een lage vitaminestatus inzicht in jouw afweerstoffen.
Je kunt direct een onderzoek groot bloedbeeld bestaande uit 11 onderdelen toevoegen als je een totaal XL bloedtest besteld. Je krijgt dan 75% korting op het bloedonderzoek bloedbeeld groot.
Meer over de optie: testen groot bloedbeeld
Bloed bestaat uit rode bloedcellen, verschillende soorten witte bloedcellen en plasma. Rode bloedcellen zorgen voor het transport van zuurstof door het lichaam. Het is belangrijk dat het bloed genoeg van deze cellen bevat zodat de cellen van voldoende zuurstof worden voorzien. Als het aantal rode bloedcellen in het bloed te laag is kan dit zorgen voor vermoeidheid, een bleke huid of duizeligheid. Het resultaat van het onderzoek erytrocyten geeft het aantal van deze bloedcellen weer. Met het onderzoek MCV wordt de gemiddelde grootte van de rode bloedcellen weergegeven. Het resultaat van de test hematocriet geeft aan hoeveel bloedvolume er bestaat uit rode bloedcellen. De cellen bevatten het eiwit hemoglobine. Door dit eiwit kunnen zuurstof en kooldioxide binden aan de cellen waardoor het hart zuurstofrijk bloed naar de cellen kan pompen. De cellen hebben zuurstof nodig voor de productie van energie. Bij dit proces komt koolstofdioxide vrij die vervolgens via het bloed wordt afgevoerd.
Hemoglobine zorgt ervoor dat zuurstof en kooldioxide in de rode bloedcel kan worden opgenomen. Het resultaat van het onderzoek hematocriet geeft weer hoeveel bloedvolume er bestaat uit rode bloedcellen. Bij een tekort aan hemoglobine kan er te weinig zuurstof naar de cellen vervoerd worden waardoor je snel buiten adem of vermoeid raken. Met het onderzoek MCH wordt hoeveelheid hemoglobine in de rode bloedcellen weergegeven en het MCHC geeft een berekening van het aandeel hemoglobine in de rode bloedcellen.
Witte bloedcellen (leukocyten) zijn belangrijk voor een goed werkend afweersysteem. Als het afweersysteem geactiveerd wordt bij bijvoorbeeld een infectie of bacterie zal het aantal witte bloedcellen in het bloed stijgen. Door dit proces kan een stijging een aanwijzing zijn voor gezondheidsproblemen. Meestal is de oorzaak niet ernstig en daalt het aantal na verloop van tijd weer. Bijna alle mensen hebben jaarlijks een aantal keer met een stijging te maken. Er bestaan vijf verschillende typen witte bloedcellen: monocyten, lymfocyten, eosinofiele granulocyten, neutrofiele granulocyten, basofiele granulocyten. Om bij een stijging te achterhalen waar de oorzaak ligt kan worden bekeken welke typen zijn verhoogd.
Meer over het totaalprofiel XL
Het totaalprofiel XL wordt geleverd in een brievenbuspakket. Deze test kan zelf thuis middels een vingerprik worden afgenomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een ISO 15189 gecertificeerd Europees laboratorium waar een biochemicus en arts het onderzoek valideren. Na zes werkdagen ontvang je je resultaten in een helder rapport.
Biomarkers | Inhoud Totaal profiel XL Hart en vaten Bloedsuiker Lever / Nieren Schildklier Vitaminen / Mineralen Voeg het groot bloedbeeld toe aan je bestelling en krijg ook inzicht in: |
---|